Materiaalkunde

Expertise: Materiaalkunde

Materiaalkunde is een vakgebied dat het gedrag en de eigenschappen van materialen bestudeert. Dit is natuurkundig en scheikundig interessant, maar kan ook van groot belang zijn voor productiebedrijven en ondernemingen die te maken hebben met productie en productieverlies als gevolg van het falen of niet optimaal functioneren van installaties, machines of gereedschappen. materiaalkunde is de basis voor het gedrag van materialen functionerend in hun omgeving, oftewel is de materiaalkeuze “fit for purpose” en geschikt voor het gebruik van de component. Met de kennis van dit gedrag kan beoordeeld worden welke eigenschappen materialen dienen te hebben voor de beoogde toepassingen en welke materialen deze eigenschappen bezitten. Daarnaast is het van belang hoe de toegepaste materialen het best verwerkt, bewerkt en afgewerkt moeten worden voor een optimale bedrijfsvoering. Het gedrag van materialen met hun omgeving wordt beïnvloed door vele aspecten zoals temperatuur, temperatuurswisselingen, druk, drukwisselingen, vochtigheid, chemische belastingen en shut-downs en start-ups. Door goed metaal- en materiaalkundig onderzoek komt u meer te weten over de betrouwbaarheid, reliability, veiligheid, restlevensduur en duurzaamheid van uw materialen, machines en installaties. MCI kan dit onderzoek voor u verrichten en u raad geven of de door u gebruikte materialen en installaties geschikt of optimaal zijn voor hun toepassing.

Hoe kan MCI uw onderneming helpen met materiaalkunde?

MCI verricht inspecties en doet onafhankelijk materiaalkundig onderzoek. Daarvoor zijn wij gespecialiseerd in het gedrag van materialen binnen een omgeving en de daarbij behordende faalmechanismes. Om een goede service te kunnen leveren, bieden wij daartoe onder meer de volgende diensten:

Het unieke aspect van onze dienstverlening ligt hem in de combinatie van de bovenstaande diensten en de pragmatische aanbevelingen die volgen. Dit resulteert in een grote oplossingskracht. Wij bundelen diverse diensten en leveren zo een totaalaanpak. Wij voeren on site inspecties uit en stellen hypotheses op. Indien benodigd voeren wij vervolgens laboratorium onderzoek uit, op basis waarvan we met onafhankelijke en pragmatische adviezen komen. Indien gewenst kunnen we u ook bijstaan met de implementatie daarvan

Over MCI

MCI is een onafhankelijk onderzoeks- en kennis lab gespecialiseerd in metaal- en materiaalkunde. Om optimaal gebruik te kunnen maken van onze specialistische kennis zijn wij geen logge, gelaagde maar een flexibele horizontale organisatie. MCI is zowel ISO als VCA gecertificeerd. Wij leggen de nadruk op een persoonlijke benadering naar onze klanten. Ons doel is u ontzorgen. Door u te adviseren in pragmatische en fundamentele oplossingen op het gebied van materiaalkunde kunnen we diverse vragen met betrekking tot de betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van uw installaties, machines en materialen voor u beantwoorden. MCI is wereldwijd actief en beschikt over diverse medewerkers met meer dan 40 jaar ervaring in dit vakgebied.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag over materiaalkunde, materiaalproblemen of onze dienstverlening? Neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op om uw vraag voor te leggen, wij helpen u graag zonder dat u hiervoor vanaf de eerste minuut een rekening betaald. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)46 410 7764, per e-mail en middels het contactformulier op onze website.