Aanbod 2024

TRAININGSPROGRAMMA "MCI AWARENESS"

Het doel van deze 3-daagse training is om het kennisniveau bij Inspecteurs, Engineers, Maintenance-, Reliability en Improvement engineers op een zodanig niveau te brengen dat er voldoende “awareness” is om tijdens het gebruik van een installatie ongeplande stops te voorkomen. Potentiële problemen kunnen vervolgens snel herkend en tijdig aangepakt worden. Kritische engineering- details worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn echter verantwoordelijk voor vele faalmechanismen die tijdens gebruik kunnen optreden. Dit betekent dat door kennis van faalmechanismen en inspecties, in een vroeg stadium herkend kan worden waar zich potentiële problemen in een installatie zullen voordoen en tijdig verholpen en voorkomen kunnen worden.

DAG 1: MATERIAALKUNDE

Tijdens deze module wordt de basis gelegd in de materiaalkunde (metalen). Hoe worden metalen gefabriceerd? Wat voor fysische/ mechanische eigenschappen hebben diverse metalen? Wat is de microstructuur en welke invloed heeft dit tijdens gebruik? Aan bod komen diverse koolstof- en roestvast stalen (constructie-, hoge temperatuur-, hoge sterkte-, slijtvaste en corrosie-vaste staalsoort).

DAG 2: CORROSIE
Eén van de grootste oorzaken van ongeplande shut-downs en productieverliezen is degradatie van materialen en constructies door corrosie. Binnen deze module worden de fundamenten van de verschillende corrosievormen begrijpelijk behandeld. Deze fundamenten zijn de basis voor corrosieherkenning, -preventie en hoe te modificeren om corrosie minder kans te geven.

DAG 3: SCHADEONDERZOEK
Er zijn vele oorzaken voor het falen van een component of installatie. Denk aan diverse typen vermoeiing, breuken, slijtage of corrosie. Het bepalen van de faalmechanismen is vaak van cruciaal belang om componenten of installaties te verbeteren. In deze module wordt het verloop van een schadeonderzoek besproken, waarna vele praktijk voorbeelden worden behandeld. De opgedane theorie uit eerdere modules komt hier bij elkaar. De verschillende schadeonderzoeken die worden behandeld kunnen aangevuld worden met eigen vraagstukken die cursisten meebrengen.

Na deze cursusdagen bent u in staat om materiaalschade zoals slijtage, breuk en diverse soorten corrosieproblemen zelf in te schatten op noodzaak van aanpak. U bent in staat om zinvolle acties te onderscheiden van niet- zinvolle acties. Beter begrijpen wat er aan de hand is resulteert in een effectievere probleemaanpak en uiteindelijk in een hogere betrouwbaarheid van uw installaties.

Klik hier om je aan te melden!

Er bestaat altijd de mogelijkheid voor een op maat gemaakte training bijvoorbeeld op locatie of bij MCI. Om de opties hiervoor te bespreken graag contact opnemen.

Meer informatie over alle beschikbare modules